Eseménynaptár

  Pályázataink


   

   

  „Fenntartható, határokon átnyúló együttműködés Margitta és Berettyóújfalu polgárai között"

   

  Az Interreg V-A Románia-Magyarország program keretében „Fenntartható, határokon átnyúló együttműködés Margitta és Berettyóújfalu polgárai között", elnevezésű CCC_MB ROHU-283 számú pályázat valósult meg Margittán és Berettyóújfaluban.

  Az Interreg V-A Románia-Magyarország program célja a közös román-magyar projektek finanszírozása, amelyek közös megközelítést és innovatív megoldásokat igénylő szükségletekkel foglalkoznak, hozzájárulva a terület fenntartható fejlődéséhez.

   

  A projekt vezető kedvezményezettje: Margitta Város (Románia)

  Projekt Kedvezményezett: Berettyó Kulturális Központ (Magyarország)

  A projekt összköltsége: 80.000 euró

  ERFA (Európai Regionális Fejlesztési Alap) támogatás: 68.000 euró

  A Berettyó Kulturális Központ projektrésze 32.000 euró, amelyből 27.200 € Európai Uniós támogatás,  3199,68 € hazai társfinanszírozás, valamint 1600,32 € saját forrás.

   

  A projekt kezdete: 2018.12.01.

  A projekt befejezése: 2020.11.30. (eredeti dátum: 2020.05.31.)

   

  A projekt első felében feltérképezésre kerültek a helyi civil szervezetek, amelyek szerepet vállalnak városuk közművelődési életében, akik fontosnak tartják, hogy megismertessék ezeket a lakossággal a határ mindkét oldalán.

  A projekt részeként sor került 4 sajtótájékoztatóra, 2 találkozóra a Civil szervezetek vezetőivel.

  Megvalósult 2 nagyrendezvény, 2019. augusztus 19-én egy Nemzetközi Néptáncfesztivál, továbbá 2019. szeptember 14-én egy Nemzetközi Gasztronómiai Fesztivál. A két rendezvényen több mint 1000 résztvevő volt jelen.

  A projekt keretében egy 8X10 méteres színpadfedés került beszerzésre, melyet Berettyóújfalu város a már meglévő színpadjának tartozékaként hasznosíthat.

  Továbbá Kommunikációs elemek is készültek, 1 roll-up, 30 Plakát, 200 db szórólap, 200 db toll.

   

  A projekt eredményeként egy új kulturális határokon átnyúló együttműködési kezdeményezés jött létre Margitta és Berettyóújfalu között, többéves közös események formájában.

  _________________________________________________________

  Az Interreg V-A Románia-Magyarország Program célja közös, román-magyar projektek finanszírozása, amelyek közös megközelítést, valamint innovatív megoldásokat követelnek, a határ mindkét oldalán felmerülő igények kiszolgálására, hozzájárulva ezáltal a jogosult terület fenntartható fejlődéséhez. A Program folytatja a régióban megvalósított határmenti együttműködéseket, összköltségvetése hozzávetőleg 232 millió euró, amelyből 189 millió euró az Európai Regionális Fejlesztési Alapból származó vissza nem térintendő támogatás. A támogatható határmenti terület a következő megyéket foglalja magában: Satu Mare, Bihor, Arad és Timiș a román oldalon, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés és Csongrád a magyar oldalon.

  Jelen anyag tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

   

                                         www.interreg-rohu.eu