Eseménynaptár

    Híreink

    „A MÚZEUM, MINT TANULÁSI HELYSZÍN” címmel szervezte meg idei rendhagyó módon ONLINE információs napját a megyében dolgozó múzeumi kollégáknak, s köszöntötte a részvevőket Kállai Irén a BKK igazgatója, 14. éve megyei múzeumi koordinátor.

      A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ képzési csoportjának vezetője Zádor Viktória a Skanzen Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek projekt, az EFOP 3.3.3 projekt keretében kidolgozott képzéseket, illetve a jelenleg és a jövőben indított képzéseket mutatta be. Seres László a projektben megjelent Múzeumi Iránytű sorozat egyes köteteit ismertette. Végül  a Staféta füzetek 18. számában megjelent Közös(térben)ségben – Közösségépítés múzeumpedagógiai módszerekkel című mintaprojektet mutatta be Pató Mária osztályvezető a Damjanich János Múzeumból.

    Az utolsó két előadó a megyénkből volt. A múzeum, mint tanulási helyszín Hajdúsámsonban – Tarné Hajdú Judit intézményvezető tartotta, majd A múzeum, mint tanulási helyszín Berettyóújfaluban – A Bihari Múzeum készülő fejlesztései – Dr. Török Péter múzeumvezető előadásával és online beszélgetéssel zárult a rendezvény.