Eseménynaptár

  Híreink

  Berettyóújfalu Város Önkormányzata a kulturális intézményeben foglalkoztatottak munkaköreiről és foglalkoztatási követelményiről, az intézményvezetői pályázat lefolytatásának rendjéről, valamint egyes kulturális tárgyú rendelet módosításáról szóló 39/2020. (X.30.) EMMI rendelet 3-6.§-ai szerint pályázatot hirdet a

  BERETTYÓ KULTURÁLIS KÖZPONT IGAZGATÓ (vezető állású munkavállaló) munkakörének betöltésére mely ide kattintva olvasható

  A PÁLYÁZAT LEZÁRULT!

   


    

  Zsinagóga Kávézó nyílik a kiállítással egy időben

  A Berettyó Kulturális Központ még februárban pályázatra meghírdette a Zsinagóga Kultúrtér kávézó részének üzemeltetését. A pályázatra egy ajánlatra érkezett a kiírt határidőig, melyet a bírálók elfogadtak. Szénási Szilvia turizmus vendéglátás és kereskedelem marketing alapszakot végzett, angol szakmai középfokú nyelvizsgával is rendelkező, fiatal, kezdő egyéni vállalkozó pályázatában szorosan együttműködve az intézménnyel szeretné kiszolgálni a Zsinagóga Kultúrtér akár külföldi látogatóit is és a berettyóújfalui lakosokat egyaránt. Bízunk benne, hogy az egyetemen szerzett tudását a gyakorlatban is kamatoztathatja figyelembe véve a különböző célcsoportok igényeit és ezzel új színfolttal gazdagodik a berettyóújfalui vendéglátás is.

  Berettyóújfalu, 2021.04.13.

  Kállai Irén igazgató
  Berettyó Kulturális Központ

   

   

  ----------------------

  „A MÚZEUM, MINT TANULÁSI HELYSZÍN” 
  címmel szervezte meg idei rendhagyó módon ONLINE információs napját a megyében dolgozó múzeumi kollégáknak, s köszöntötte a részvevőket Kállai Irén a BKK igazgatója, 14. éve megyei múzeumi koordinátor.

    A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ képzési csoportjának vezetője Zádor Viktória a Skanzen Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek projekt, az EFOP 3.3.3 projekt keretében kidolgozott képzéseket, illetve a jelenleg és a jövőben indított képzéseket mutatta be. Seres László a projektben megjelent Múzeumi Iránytű sorozat egyes köteteit ismertette. Végül  a Staféta füzetek 18. számában megjelent Közös(térben)ségben – Közösségépítés múzeumpedagógiai módszerekkel című mintaprojektet mutatta be Pató Mária osztályvezető a Damjanich János Múzeumból.

  Az utolsó két előadó a megyénkből volt. A múzeum, mint tanulási helyszín Hajdúsámsonban – Tarné Hajdú Judit intézményvezető tartotta, majd A múzeum, mint tanulási helyszín Berettyóújfaluban – A Bihari Múzeum készülő fejlesztései – Dr. Török Péter múzeumvezető előadásával és online beszélgetéssel zárult a rendezvény.