Eseménynaptár

  Bihari Mézüzem

  Elérhetőség:

  4100 Berettyóújfalu, Dózsa György út 28/A

  Tel./fax: 06-54/500-038 / 06-54/500-039
  Email: yfood@yfood.hu 
  Honlap: http://www.yfood.hu/ 
             http://www.tobbmintmez.hu/ 


  Első Bihari Mézüzem- előzetes bejelentkezéssel látogatható

  Különleges méztermékek gyártása:

      - "TöbbmintMéz" termékcsalád:

  • Orvosi zsálya

   Könnyíti az emésztést, javítja az étvágytalanságot. Láz és fájdalomcsillapító hatású. Légzõszervi betegségeknél fogyasztása kifejezetten elõnyös. Pajzsmirigy-túlmûködés esetén is javasolt. 

   Orvosi zsálya bodzával

   Könnyíti az emésztést, javítja az étvágytalanságot. Antibiotikus, láz és fájdalomcsillapító hatású. Magas C-vitamin tartalmú. Reumás bántalmakra is javasolt.

  • Parlagfű

   A statisztikák szerint Magyarország lakosságának egynegyede valamely allergénre érzékeny vagy valamilyen allergiában szenved. A gyógyszerek mellett egyre inkább a figyelem középpontjába kerülnek az alternatív megoldások. Ilyen lehet pl. hogy a parlagfüvet fogyasztó kecskék teje enyhítheti a pollen allergiát a sok hasznos összetevő miatt. A kecskékhez hasonlóan a méhek is segíthetnek a parlagfű pollen allergiában szenvedőknek, egy általunk kifejlesztett találmány szerint. Ez alapján a parlagfű kivonatának felhasználásával a méhek különleges méhterméket készítenek, mely termék minden mézet kedvelőnek, de különösen a pollen allergiában szenvedőknek ajánlható. E készítmény jótékony hatását, a parlagfüvet és egyéb parlagfű készítményeket fogyasztók tapasztalatai is megalapozták. A méhek által készített termékek az emberi szervezet számára, minden esetben hasznosak. A méhek az esetlegesen elfogyasztott káros anyagok beépítése előtt elpusztulnak, így ők termékünk elsődleges minőség ellenőrei. A termék fogyasztását eddigi tapasztalataink szerint a parlagfűpollenmentes időszakban, tavasszal, nyár elején, így legkésőbb a növény virágzása előtt 3-4 hónappal javasolt elkezdeni. Az eddigi fogyasztói visszajelzések alapján a tünetek jelentős mértékben csökkentek vagy akár meg is szűntek. A termék nem gyógyszer, nem étrend kiegészítő, hanem sok jótékony hatással rendelkező élelmiszer, melyet akár egész évben is javasolt fogyasztani. Ezen előnyös hatások közül közismert az immunrendszer erősítése, emésztőrendszeri panaszok enyhítése, sebgyógyulás elősegítése.

  • Homoktövis

   • C vitamin tartalma közel 10-szer nagyobb a citroménál,
   • védi és erősíti az immunrendszert,
   • késlelteti az öregedési folyamatot,
   • növeli szervezet ellenálló képességét,
   • javítja az általános egészségügyi állapotot,
   • segít az ideális testsúly megtartásában az anyagcsere fokozása révén,
   • csökkentheti a vércukor szintet,
   • lassítja az érelmeszesedést,
   • segíti a sebgyógyulást.

    Közel 200 biológiailag aktív hatóanyaggal rendelkezik.

  • Bodza bogyó

   A feketebodza bogyója magas C vitamin tartalmú immunrendszer erõsítõ. Reumás bántalmakra, meghûléses hurutos betegségeknél, emésztést segítõ, izzasztóként, és vizelethajtóként elõnyös.

  • Kamilla

   Gyulladáscsökkentõ és immunrendszer erõsítõ. Görcsoldó, nyugtató és bélfertõtlenítõ hatású. Gyomorfekélynél is javasolt.

  • Csalán

   Reumatikus és ízületi panaszokat enyhíti. Vizelethajtó, vértisztító, immunrendszert erõsítõ, roboráló hatású. Csökkentheti az asztmás és allergiás panaszokat.

  • Csipkebogyó

   Magas C-vitamin tartalmú, természetes vitaminforrás. Vízhajtó, enyhe gyulladáscsökkentõ, és idegnyugtató hatású. Meghûléses idõszakban fogyasztása kifejezetten elõnyös.

   - Desszert mézek:

  • Tökmagos méz

   Társaságunk vezértermékeként startolt a speciálisan pörkölt, héjnélküli tökmag és akácméz felhasználásával készül. Magas táplálkozási értéke közismert, a népi gyógyászatban potencianövelőként használják. A termék elismertségét jelenti a “Kiváló Magyar Élelmiszer” védjegy illetve a 2000. évi OMÉK I. díj.

  • Bahama mix

   Papaya, ananász és fekete mazsola, valamint akácméz felhasználásával készített, elsődlegesen “édes szájúak” részére ajánlott csemege. Száraz pezsgővel felöntve eredeti bólé alapanyag! 

  • Akácméz és vegyes virágméz szilkében

   Természetes csomagolóanyagba (cserépbe) csomagolt, a bihari térségben előállított méz. A csomagolás valamennyi látható eleme kézimunkával készült. Elsődlegesen ajándékozásra javasoljuk. A termék “Kiváló Magyar Élelmiszer” védjeggyel rendelkezik.

  • Vegyesgyümölcsízű mézteakeverék

   méztea keverék és forró víz hozzáadásával egyedi aromájú teát kaphatunk, mely a téli időszakban a meghűléses panaszokat enyhíti. Nyáron behűtve kitűnő hűsítő ital.

   

  A termékek megvásárolhatóak: 

  - Interneten a cicc.hu portálon, Budapesten és környékén személyes átvételi lehetőséggel, az ország többi részébe postával, futárszolgálattal. 
  http://cicc.hu
  +36-20/329-46-76

  Berettyó Kulturális Központ-Tourinform Iroda 
  4100 Berettyóújfalu, Szent István tér 11.
  Nyitva tartási időben: h.-p.: 08.30-16.30
                              sz.: 08.30-14.30

  TEBIKE Mintabolt

  9023 Győr, Herman Ottó utca 25.
  Nyitva tartás:
  H: zárva
  K-P: 6-14
  Szo: 6-13
  V: zárva

  - Mézkuckó Méhészbolt
  4026 Debrecen, Darabos u.8. fszt.2.
  Nyitva tartás:
  H-P. 9.00-18.00
  Szo. 9.00-13.00

  - Kingbee Méhészbolt
  4100 Berettyóújfalu, József Attila Ltp. A/5.
  Nyitva tartás: 
  H. Szünnap
  K-P. 9.00-17.00
  Szo. 9.00-12.00

  - Gombi Gyógynövény Szaküzlet
  4100 Berettyóújfalu, Oláh Zsigmond u. 10 19/2
  Nyitva tartás: 
  H-P. 8.00-17.30
  Szo. 8.00-13.00

   

  https://www.youtube.com/watch?v=dcMBsh6rLN0 

  https://www.youtube.com/watch?v=JdmK_wKLPw0 

  https://www.youtube.com/watch?v=Ijxh7ugFgug